Valborg

Kom för en stund sen på att det är ju Valborg idag. Har haft fullt upp med att shoppa. Det vart klänning & sandaler & vädret va underbart, dock lite kallt i blåsten men men det blåser ju nästan alltid i Malmö sägs det...
Satt på Möllan i solen med en stor stark & bara njöt av livet...mitt nya liv...inte dumt att ha bästa vännen Christel som satt mitt emot med ett glas rosé.
Nu blir det lite slapp innan hockeyn kl 20...drinkar & ost till det...senare i kväll ska vi göra Malmö osäkert...som vanligt en LOVELY dag i Malmö.

Låssmed & finbesök!!

Dax att ta tag i dagen...strax kommer låssmeden ska få ett nytt dörrlås...sen ska jag ner på byn för lite mer shopping innan kvällen för då kommer det finbesök av bästa vännen & då blir det rosémarinering i dagarna två ;)
Låsen i min dörr måste bytas då städfirman & mäklaren inte riktigt vet vart mina nycklar är...känns bra att få ett nytt lås då installerat & betalt *LER* Säkerheten är total!!!
Ska ner på stan & köpa underlägg till mitt nya barbord, ett par svarta jeans på cheep monday, ett par walkingskor...& en present till Christel...vet dock inte vad ännu...
Känns som mina pengar rinner iväg...har lyckats göra av med 100000 på 2 veckor...dock har det mesta av dom pengarna gått till flytten, boendet & möbler. Finns en del kvar på sparkontot & det är ju bra!!
Hoppas att ni alla får en ljuvlig början på helgen...känns som min kommer att bli TOPPEN!!
Längtar tills jag & Christel ska till Mallis, en bild från förra sommaren bjuder jag på!!

Kreativ dag!

Har varit på byn & pratat med min chef...kommer att jobba strö dagar i maj & sen from 1 juni blir det heltid i bl a utebaren på C & G...i höst blir det i servisen varvat med baren på Amiralen. Ser SÅ emot sommarens arbete!!
Har hunnit med att göra mig lite snyggare idag oxå...hur ja det får ni själva upptäcka *blink*
Varit på ILVA med bästa vännen Micke & köpt barbord, en super snygg tavla, papperskorg & brödkorg allt i dansk design. Vilken butik me LOOOOOOVE blir fler färder åt det hållet...
Va sedan & hämtade mina fantastiskt snygga barstolar i rött plexiglas...blev super snyggt i mitt kök.
Har hunnit med att springa upp & ner i trapporna 7 ggr idag...nice & gratis motion.
I morgon kommer låssmeden & jag ska köpa nya walkingskor innan jag får finbesök från Sthlm. Då blir det rosémarinering...LOVELY!!!

Morgon pigg

Det är lite galet att jag vaknar vid halv nio varje morgon & känner mig utvilad med tanke på att jag brukar sova halva dagarna för det mesta. Är oxå trött vid 23-24 tiden på kvällen & går i säng då i stället för att sitta uppe till fem på morgonen & kolla på tv.
Tror detta är början på ett nytt liv & jag ÄLSKAR varje sekund av det.
Igår köpte jag mig en blender som är från mamma & idag har jag gjort min första smoothie med jordgubbar, smakade great!!
Nu ska jag hoppa i duschen sen ska jag ner på byn & äta lunch med Matilda innan det är dax för lite mer shopping i solen!!
Have a great day alla!!

Dag 5 i Malmö

I natt va första gången på typ 18 år som jag sov utan öronproppar...min lägenhet är totalt ljudisolerad i alla fall så känns det så, inte ett ljud hörs om natten & det är jag glad för med tanke på att jag har Folkets Park på andra sidan gatan, dock har jag mitt fönster in mot gården & det underlättar ju så klart.
Idag har jag gått upp & ner från trapporna 3 ggr men gissar att det blir en gång till innan dagen är över. Har varit på On Off & köpt fler saker till min Chili serie & det vart en nice liten cykeltur. Hemma igen så gick jag för att hämta min svarta string hylla som jag har köpt, väl hemma med den så insåg jag att mina väggar inte är gjorda för att borra upp nått på...BIG SUCK!!!
Har hunnit handla oxå fyllt upp kylskåpet, packat upp fler kartonger, av 50 st så återstår nu bara 10 i min lägenhet.
Nu blir det att glas rosé framför tv'n & inget mer fixande.
Solen har så klart varit sol i Malmö idag oxå så sommarklänningen åkte på...jag älskar att sommaren är här redan!!
Ha en LOVELY kväll!!

På plats i Malmö

Nu är jag äntligen på plats i Malmö & har hunnit packa upp en hel del trots det fina vädret. Kärleken har varit en klippa med alla flyttkartonger & tålamod. Min nya granne erbjöd sig att hjälpa till precis i rätt ögonblick när det va som allra värst med alla tunga grejor...vilken snäll granne...sånt händer liksom inte...
Vi har hunnit med att se en hel del av Malmö...det är gångavstånd till allt. Jag bor 5 trappor upp utan hiss så massa motion har det oxå blivit helt gratis.
Idag har vi legat i parken i solen & haft picknick. Jag älskar verkligen mitt nya liv i Malmö!!!

Sötaste Emelie!!

Familjen Ewermos guldklipp i solhatt, så söt så man bara vill pussa på henne ju...& jag som inte ens gillar barn...sug på den ni *LER*
Första fikan på balkong för i år, jordgubbs saft & butterkaka...smakade riktigt mums!!

Jag bara LEEEEEER!!!

Idag vaknade jag till ännu en blå himmel & sol...bara 2 nätter kvar i Stockholm nu. I morgon åker jag till Malmö för att hämta nycklarna till min takvåning, träffa min PT, reka lite i lägenheten, gå till Entré för att shoppa lite OBH Nordica, möta kärleken, hämta lastbilen på Statoil & sen köra till Stockholm.
Idag har jag varit hos familjen Ewermo för nagelfix & fika. Fick ännu mer alkohol till mitt redan överfulla vinställ...sweet så nu klarar jag mig i sommar *LER*
I kväll blir det tapas på El Toro med Helene, det absulut bästa tapas stället i hela Stockholm. Har ni inte varit där så gå dit, ni kommer inte att bli besvikna.
Sen blir det att gå i säng tidigt ska upp kl 04.00 för tåg till Malmö...
Have a smiley day!!!

SOOOOOOOL

Sitter på min franska balkong med båda dörrarna öppna i solen med min dator i knäet. Vilken UNDERBAR tisdag (hahaha måndag är det ju bara) eftermiddag.
Har hunnit med en walk på byn oxå...blev en jeanskjol & en somrig ljusblå topp. Kom på att om vädret håller i sig så ligger alla mina sommarkläder nerpackade när jag kommer till Malmö...så en liten shoppingrunda va ett måste. Hittade ett par super snygga långa shorts till kärleken oxå.
Med tanke på att jag verkligen ska ta tag i mitt liv när jag kommer till Malmö angående min träning så kanske det inte är så smart att handla nytt men men...
Min nya PT (personlige tränare) Johan ska jag ha ett möte med på onsdag nere i Malmö...det ska bli 6-7 v av intensiv träning, bra kost & NO alkohol...ska jag kunna bära bikini på min semester så MÅSTE (hatar måsten) jag ta tag i mitt liv & det är NU!!!
Tänkte sitta här & njuta av dom sista timmarna på min balkong...innan tvättstugan kallar & sen ett snabbt nagelbesök av Lena.
Kan inte riktigt fatta att om tre dagar sover jag i Malmö i min nya super fina takvåning!!
En vårbild från sjöarna, kommer att sakna mina PW där...

Bara fyra dagar...

Igår va det sista kvällen på Börsen & en helt okej kväll bortsett från dricksen...blir lika förvånad dom få ggr det händer att människor tackar, bugar & ler för super bra service & ger inte en spänn i dricks. Ta killen igår vid ett fyra bord...där notan splittades & tre stycken betalar kontant...jag kollade pengarna & såg att det va rätt bra dricks, då slänger killen fram sitt kort & säger jag tar detta, tog pengarna & la NOLL i dricks...SUCK!!
Nu är i alla fall den eran över & ser fram emot mitt nya jobb i Malmö.
Idag blir en slappe dag, är genom förkyld & vågar inte riskera att bli sjuk nu när jag ska flytta på torsdag. Det blir ingen middag på El Toro i kväll med tjejerna, vilket suger i sig. Så blir soffan & pizza till matchen mellan Arsenal-LIVERPOOL. Spela som ni gjorde i måndags & vinsten är ett faktum!!!
Har två kartonger att packa sen behöv det en tur till ICA Maxi för jag behöver nog en 5 st till...orkar inte just nu dock...
Ha det super MYS i SOOOOOOLEN!!

Allt har ett slut...& en början...

Idag är sista kvällen med arbetskamraterna på Hamburger Börs, sista kvällen med Jöback & sista lördagen i Stockholm. Om 5 dagar flyttar jag till Malmö till ett nytt liv med massa nya möjlighter & jag LÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!!!
Igår vann mitt älskade MALMÖ FF med 1-0 över Djurgården & efter tre spelade matcher har MFF 9 poäng av 9 möjliga & jag ser SÅ fram emot att stå på SwedBank stadion & skrika mig hes. Kan bli ytterligare en helt fantastisk säsong för mitt MALMÖ FF!!!!
Har snöat in mig på OBH Nordica's serie chilli...den kommer att passa perfekt i mitt nya kök. Så när jag fyllde år i förra veckan så önskade jag mig presentkort så jag kan köpa 5 saker därifrån. Det blir microugnen från pappa, blendern från mamma & sen så räcker presentkorten jag fick till en vattenkokare, brödrost & stavmixer. Så det blir on-off i Entré i Malmö så fort jag är på plats. Vill liksom att det ska va påsk nu så jag kan fixa i min lägenhet. Har min underbara pojkvän som ska hjälpa mig med flytten & att få alla saker på plats. Vilken HÄRLIG påsk det kommer att bli i min nya hemstad!!

Design möbler

Nu har jag funnit mina barstolar i rött plexiglas & beställt två stycken oxå som kommer efter påsk, dansk design så klart.
Ett vitt barbord i högglans har jag oxå hittat på ILVA även det danskt, då tar vännen Micke mig med i bilen & hämtar det, för ILVA har butik i Malmö.
Nu börjar min lägenhet ta form när det gäller möbler...sängen blir faktiskt från IKEA, nått svenskt ska jag ju ha *LER*
Idag blir det en massa att packa innan jobb...känner mig lite stressad då det är massor kvar att packa & flyttkartongerna börjar sina. Blir till att ta sig till ICA Maxi för att inhandla några fler.

Malmö-Sthlm

Är tillbaka i Sthlm efter en helt underbar kväll på mitt nya jobb igår. Det va invigning på Amiralen i Malmö med bla Triple & Touch & Arvingarna. 700 VIP gäster var bjudna & det vart buffé, dricka & mingel & sedan efterfest på Crown där även jag va efter stängning. Mina nya arbetskamrater va guld & jag längtar ännu mer till Malmö.
Idag är jag en trött Annika men ack så lycklig.
Mindre än en vecka tills min flytt & jag räknar dagarna...
Ha en skön kväll!!

Danmark

Nu åker jag till Danmark för ett dygns MYS med kärleken & i morgon ska jag jobba i Malmö då det är invigning på Amiralen.
Ha en LOVELY tisdag & onsdag så ses vi här igen på torsdag!!

Operation vindsröjning

Idag är det dax att ta tag i vinden...jag gjorde det för några år sedan men inser att det är fortfarande alldeles för mycke skräp där uppe.
Så nu ska jag kavla upp ärmarna & ta mig x antal timmar på vindsröjning.
Solen skiner i Sundbyberg men det får jag blunda för. Sommaren är ju här snart med massor av sol & bara 5 min cykelväg till strand & hav i Malmö *LER*
I kväll är det fotboll i timmarna fyra, först MALMÖ FF-Halmstad & sen LIVERPOOL-Manchester City...med andra ord en riktigt SWEET kväll i soffan!!!
Have a good Monday snart är det fredag IGEN!!!

Söndag i Sthlm

Igår va en jätte sweet dag med alla som va hos mig. Drinkar, middag, rosé, bra musik, massa presenter, fler drinkar, nattmatt & till sist i säng vid halv fem.
Idag vaknade jag till en solig söndag, jobbade 4 h på Hedmans, fick med mig hem en härlig italiensk buffé tallrik.
Skönt att ha en helg då jag inte har packat nånting alls.
Nu blir det soffan resten av kvällen!!
I morgon blir det röj på vinden & sen en runda till gymmet el. en PW beroende på vädret. Det känns verkligen i luften nu att våren är här...förhopningsvis för att stanna...
Hoppas att ni har en LOVELY söndag!!

Sista natten med gänget...

Idag är det avskedsfest/födelsedagsfest här på Fredsgatan. Alla mina BÄSTA, FINASTE & UNDERBARASTE vänner kommer & det ska bli SÅ himla SWEEEEEET!!!
Drinkar, vin, öl & champagne med tilltugg innan middag på Hedmans backficka. Vad sen kvällen har mer att bjuda på det står i stjärnorna *LER*
Trist att inte kärleken är här men han får krya på sig så ser jag honom i DK på tisdag.
Åh se nu tittar SOLEN fram så det blir klänning i kväll med bara ben...rosévinet ligger på kylning...våren är här, det har jag bestämt!!
Ha en LOVELY lördag alla!!

Att ta sig tid...

Idag är en sådan dag när jag bara sitter & reflekterar över allt som har hänt & allt som ska ske...
Igår va MIN dag...dock hände inte så mycke...kärleken skulle komma men ligger i luginflammation i DK...saknar honom massor men åker till honom på tisdag.
Igår sålde jag mitt matsalsbord med stolar & det va ett lite jobbigt avsked...hade gärna velat ha det med till lägenheten i Malmö men insåg att det inte skulle få plats...12 år är en lång tid ju hihihihi
Nu börjar det bli ganska tomt i lägenheten, mycke har slängts, packats ner, sålts eller har jag gett bort det...soffan & mina bokhyllor står kvar men dom ska bästa vännen Majja få.
Inte mycke möbler följer med till Malmö men det ska bli så skönt att köpa nästan allting nytt!!
Trillade över denna bloggen som reflekterar över livet, tycker ni ska kolla in den:
http://desperatstuderandekvinna.blogg.se/
Ha en LOVELY fredag alla...jag tar mig till jobbet!!

SwedBank - NEJ TACK!!

När man har en bostadsrätt så måste dom flesta ta lån & mitt lån har jag i SwedBank en bank jag har varit trogen sedan jag va 16 år.
När jag skulle köpa en ny lägenhet så va det självklart att jag gick till ovanämda bank för att prata lån. Jag satt hos en handläggare i ca 20 min & gick igenom min ekonomi, har skött mina lån klanderfritt i dom 3 år jag har haft dom ska tilläggas, allt såg bra ut & då kom frågan har du fast jobb...jag svarade nej det har jag inte haft på 2,5 år. Här kunde jag har ljugit kom jag på sen för oftast så kollar banken det ändå inte men som den ärliga person jag är så gjorde jag inte det.
Det blev då blankt NEJ...han skulle prata med sin chef & återkomma det tog nästan två veckor. Då hade jag redan genom min mäklare kommit i kontakt med en annan bank som jag sa som det va till & på 5 min hade jag ett lånelöfte & med mycke bättre ränta än SwedBank.
När mina lån hos Swedbank är betalda i slutet av denna månaden så är det BYE BYE SwedBank...har redan hittat en ny bank som gärna har mig som kund.
Har berättat denna historia för en hög chef inom SwedBank koncernen som jag känner & han gick i taket, ville att jag skulle mejla min historia till honom så skulle han ge den vidare till ledningen i SwedBank men jag känner att jag inte vill ha med dom att göra över huvudtaget, dom har helt enkelt gjort bort sig...IGEN!!!

Lägenheten på Fredsgatan

Det är mycke som har gjorts här nu i min lägenhet som jag ska lämna om två veckor. På lördag är det fest hos mig så ska ta det lugnt i några dagar med att packa.
Killen som ska flytta in i min lägenhet är på Borneo & har inte sett min lägenhet över huvudtaget, det är hans föräldrar som har varit här & tittat. Tydligen är det dåligt med internet & fax där borta...undrar just om dom har berättat för honom att jag har en rosa toalett dörr hahahaha

**Saknad**

Vad kommer du att sakna...är frågan jag har fått några gånger sedan det blev kännt att jag skulle lämna Stockholm för Malmö efter alla år.
Mitt spontana svar har varit inget. Det kanske låter hårt, för visst kommer jag att sakna alla mina vänner, men precis som jag har rest till dom vännerna jag har i Skåne under alla dessa år så kan ju mina vänner & jag ses även om jag bor i Malmö & höras kommer vi så klart att göra, vi lever ju i ett it-samhälle.
Stockholm är över för mig på alla vis, 19 år är en lång tid & jag har alltid sagt att en dag ska jag flytta ner igen & då till Malmö.
Jag kom hit på 90-talet, jobbade på Stureplan som servitris & bartender under dom år på 90-talet när det va mest populärt & det hände SÅ många saker. Det finns liksom inget jag inte har gjort, sett eller missat...jag har träffat & lärt känna männislor som andra läser böcker om. Mitt liv här har på många sätt förändrat mig till det bättre genom åren, ibland får jag nypa mig själv i armen för att verkligen fatta allt jag har fått vara med om. Tur att jag har min bästa vän Klara att fråga då jag ibland tvivlar på allt jag hat fått vara med om både på gott & ont. Min partner "in crime" under alla år & en person jag kommer att sakna massor...å ljuva 90-tal vilken tid.
Visst va jag lite orolig i början för vad jag skulle känna & framför allt när jag skulle se min lägenhet ute för försäljning...men av någon anledning så kändes det bara så skönt...må den säljas fort så att jag kan flytta ner tänkte jag.
Varför nu kanske en del undrar...ja varför...finns många anledningar...en va att mitt jobb på Hamburger Börs tar slut den 16 april (öppnar igen i september) & jag behövde söka ett nytt jobb inför sommaren & kände att det va en stor anledning.
Mina föräldrar har skillt sig efter alla år & jag kände att tiden går så fort att jag vill va nära min familj. Mina syskonbarn Emil & Mathilda börjar bli så stora att dom kan ta tågresan mellan Krstd-Malmö själva så att vi kan ses oftare.
Har många av mina gamla barndomskamrater runt omkring Malmö & vi har fått kontakt sedan några år tillbaka igen & ser fram emot tjejmiddagar.
En stor bonus mitt i allt detta är ju oxå att min älskade pojkvän nu bara kommer att vara en bro bort i DK. Tanken att bara kunna lyfta på luren & vilja ses tar nu bara en timme & man behöver inte planera när man ska ses...glädjer mig massor.
Nu är det hög tid att ta tag i dagen...mer kartonger ska packas & skräp ska slängas...sen blir det gymmet med Tessan & en timmes aerobics följt av lite crosstraining.
Ha en MYSIG tisdag!!!

18 dagar kvar...

Idag är det 18 dagar kvar tills jag ska flytta & det där med att sova på nätterna funkar inte alls...har två miljoner saker på G i huvudet.
Det är soffan, soffbordet som jag har beställt från Mio, det är att hitta ett högblankt rött barbord...som jag nu har hittat på ILVA...älskar dansk design.
Vill ha tre barstolar i plexigglas som jag vet hur jag vill att dom ska se ut men har dock ej hittat. Har fått kontakt med en dansk kille som jobbar på BoConcept som ska hjälpa mig. Kolla in deras hemsida...jag säger bara dansk design is the shit!!
Ja just det höll ju nästan på att glömma att mitt älskade MALMÖ FF vann igår & dom spelade fotboll som dom MÄSTARNA dom är!!
Har blivit helt kär i dom nygamla hyllorna string...så har beställt en sådan oxå i rött till köket...har inte så mycke skåp i mitt nya kök så det gäller att hitta rätt förvaring...min nya lägenhet ska bli TOPP på alla sätt...inget annat duger till mig!!
WOW nu tittar solen fram...FINALLY...så jag tror jag ska ta ett varv runt sjöarna för att jag behöver motion i massor!!

***MFF***

En av dom där super sköna, underbara anledningarna till att jag så gärna oxå vill flytta hem till Skåneland & Malmö är ju att som den fotbolls tokiga tjej jag är så kan jag nu se mitt älskade MALMÖ FF spela fotboll himma när jag har lust, kan tom köpa säsongskort & ni som följer ert lag på blodigt allvar...vet vad jag menar. Idag börjar den allsvenska säsongen för MFF & det är Skåne derby mot Trelleborg borta fast himma på SwedBank stadion...matchen är tydligen flyttad från Vångavallen. Det känns som en stor fördel för MFF att få spela den allsvenska premiären hemma (fast borta).
Skulle va 15 grader & sol i Sthlm idag men det är det inte...våren verkar vänta på sig i storstan...det är 8 grader & hur grått som helst. Det är nästa anledning till att jag tycker att det ska bli skönt att flytta till varmare breddgrader...vädret!!
Nu är det dax att fixa lite inför fotbollen...tror det blir pizza idag...känns som härlig söndags mat!!
Ha en LOVELY söndag alla!!

Bil...

Så vad det de där med hitta en bil som passar alla mina saker...
Eftersom jag inte vill köra tillbaka med bilen till Sthlm så blev Hertz ett bra allternativ tyckte jag för några veckor sedan...MEN jag vart orolig att en Ford Transit inte skulle vara tillräckligt stor.
Så efter flera dagars...läs nätters...grubblande så har jag nu bestämt mig att ta tåget till Malmö & hyra en lastbil på Statoil som är en aningens lite större.
Ligga sömnlös på nätterna för en sådan sak känns ju en aningens onödigt.
Får ju tillträde till min lägenhet den 20 april så istället för att min faster ska hämta mina nycklar så kan jag ringa mäklaren & göra det själv nu...så kan jag ju oxå passa på att gå bort & titta på lägenheten en runda =)
Det är mycke att tänka på när man ska flytta, man måste ändra en hel del:
* adressändring
* försäkringsbolaget
* elbolaget både det gamla & det nya
* nätbolaget
* telefon om man harr en fast sådan
* tvutbudet
Tror att detta är dom viktigaste...
Dax att ta tag i dagen...have a good one alla!!

Flyttkartonger & Rödvin

Att packa tar så klart på mina krafter *LER* så varje kväll denna veckan har jag druckit minst ett glas rödvin, det känns som att det liksom hör till...eller?!!
Slutade med att dricka cola light (drack alldeles för många liter i veckan) för ca 6 veckor sedan & jag är super stolt att jag har klarat mig utan så länge...
Kan det va så att jag har gått över till ett annat beroende hihihih nä det tror jag inte...
Ska jobba idag efter nästan två veckors ledighet & det känns super kul.
Det är Peter Jöback på jobbet nu i veckorna tre sen är Hamburger Börs/Wallmans Nöje ett minne blott!!!
Dax att starta dagen med en dusch, frukost (en sen sådan) & lite gårdagens Lyxfälla på det!!
Hör liksom ihop!!
Hörs i morgon igen & ha en riktig LOVELY fredag, skulle ju bli sådär en 15 grader...kan man ju inte tro idag i alla fall!!

Detta är bara början...

Detta är en ny blogg som ska handla om mitt nya liv i Malmö men först kommer det 21 dagars nedräkning innan min flytt!!
Om exakt 3 veckor så flyttar jag till Malmö från Stockholm, efter nästan 19 år så återvänder jag till Skåneland, mitt hemma landskap...eller himma som man säger i Skåne.
Jag är i full fart med att packa & planera, min lägenhet i Sthlm är såld & jag hat köpt en takvåning i centrala Malmö.
Jag räknar dagarna nu, bara 6 arbetsdagar kvar i Sthlm...& det känns bara SÅ lovely allting.
Inte för en sekund har jag ångrat mitt val att flytta hem!!
Min nya lägenhet
Hörs igen i morgon!!

RSS 2.0